TennisKidsTenniskids een leuk en succesvol lesprogramma voor de allerkleinsten

Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar tennist. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven. De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisvere-nigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids. En vanaf 1 oktober 2007 is TC De Kikkers ook met dit succesvolle lesprogramma voor de allerkleinsten gestart!

TennisKids2Tenniskids nu ook op TC De Kikkers!

Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt TC De Kikkers jeugdspelers (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oran-je en Groen!

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Tenniskids Groen

Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Spelenderwijs leren tennissen
Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen. Wie weet, levert het TC De Kikkers ook een aantal talenten op.

Volgens onze trainers is het een goede invulling voor de jonge kinderen die nu op een andere manier het plezier in tennis kunnen ervaren. ‘Om leuke jeugd binnen je vereniging te krijgen en te houden, is het van belang dat je heel jong, breed en goed begint. De opzet van Tenniskids is hiervoor ideaal’.

Onze jeugdtrainer is er klaar voor. Zowel Frank als Ruud Klint hebben een speciale Tenniskids cursus gevolgd en beschikken over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen. De club is vol overtuiging in oktober begonnen en kan niet wachten om op 1 april met meerdere Tenniskids-groepjes aan de slag te gaan! Dus heeft u kinderen in de leeftijd van 5 tot 9 jaar, geef ze dan snel op. Inschrijven kan via: www.tcdekikkers.nl of op 15 maart op onze open dag.

Meer weten?
U vindt alles over Tenniskids op: www.tenniskids.knltb.nl. Voor meer informatie over TennisKids3de mogelijkheden binnen TC De Kikkers kunt u contact opnemen met Frank Harrak 06-41536659.

TennisKids