Wintercompetitie reglement

Wintercompetitie reglement.
Tijdens de wedstrijd gelden de normale KNLTB-spelregels en vooral het gezonde- en sportieve verstand. Als een koppel zonder tegenbericht niet komt opdagen, of er komt een heel ander koppel, dan heeft het koppel welke wel is gekomen de wedstrijd gewonnen met 6-0. 6-0. Ook bij tijdige afmelding geldt deze regel. De deelnemers die niet zijn gekomen kunnen in overleg met de tegenstander een datum en tijd kiezen om de wedstrijd in te halen.

Een invaller moet altijd van ongeveer dezelfde speelsterkte zijn als de speler die niet kan spelen.

De uitslagen moet je ook dit jaar weer invullen op een WINTERCOMPETITIE-WEDSTRIJDUITSLAGFORMULIERTJE. SLECHTS EEN (1) FORMULIER PER WEDSTRIJD. Hierop vermeld je jullie codes en de uitslag en de datum van de wedstrijd. Deponeer het daarna in de witte WTC-bus en dan haal ik ze regelmatig eruit. Ik  verwerk ze dan in de computer en dan zal ik op gezette tijden de tussenstanden publiceren iop de website en af en toe een uitslagenboekje.  Niet ingevulde  briefjes kunnen niet in de computer worden ingevoerd en tellen dus niet mee. En ik ga ook niemand achter zijn of haar kont (bellen)aan lopen. Vul de formuliertjes duidelijk en volledig in. Voor alle poule winnaars is er een prijs. Alle prijswinnaars kunnen zelf in de uitslagenlijst zien of ze hebben gewonnen en zijn uitgenodigd voor de prijsuitreiking

TWEE SETS:
Ook dit jaar gaan we het speeluur weer opdelen in twee gedeeltes. Het eerste half uur en het  tweede half uur. We gaan dus twee sets spelen.

De reden hiervoor is dat als je een keer achter staat het heel moeilijk is om weer terug te komen. Op precies het halve uur wordt de game waarmee je nog bezig bent afgebroken en deze telt niet meer mee.  Je begint aan de tweede set.  Het koppel die niet begonnen is met serveren in de eerste set, begint nu met de service. De twee gespeelde sets  worden afzonderlijk geteld voor de uitslag. Voor een gewonnen set krijg je 2 punten, voor een gelijkspel 1 punt en voor verlies 0 punten.

Verhinderingen. 
Als je niet kunt spelen moet je zelf voor een oplossing zorgen. Je moet dan mogelijk met een koppel uit een andere poule ruilen of zelf een baan huren.   Als je echt niet kunt en ook niet kunt ruilen en hebt ook geen invaller bel dan in iedergeval van te voren jouw tegenstanders op, dan kunnen die eventueel nog andere mensen uitnodigen om te spelen c.q. er rekening mee houden.

Als je de wedstrijd niet kunt spelen en of je komt niet opdagen dan heb je met 5-0  verloren. Ik wil graag afspreken dat als er tegenstanders onaangekondigd niet komen opdagen dat je dat even aan mij mailt. Ik ga dat bijhouden en er consequenties aan hangen voor inschrijving voor het volgende seizoen. Als je dan niet kunt beslissen dat je eigenlijk geen tijd hebt doe ik dat dan wel voor jou/jullie !!! Oh ja en je mag ook geen twee vervangers sturen. Een vervanger moet ook altijd ongeveer dezelfde speelsterkte hebben als die van de persoon die niet kan.

Het koppel dat wel kan, heeft dan de beschikking over die be­treffende baan op dat uur. Je mag/moet ook samen een baan huren op een andere tijd en dan de wedstrijd alsnog een keer spelen een en ander echter alleen maar in goed overleg en met instemming van de tegenstanders.

BALLEN:
Ieder koppel zorgt dat zij minimaal drie goede tennisballen bij zich hebben. Met Tretorn ballen mag niet gespeeld worden. Met wiens ballen er dan wordt gespeeld wordt bepaald in onderling overleg. Mogelijk dat het jaarinkomen of het al dan niet zijn van tweeverdieners (grapje) bij onenigheid uitkomst kan bieden.

SLOT OPMERKING:
Daar waar het wedstrijdreglement niet in voorziet beslist het, bij de deelnemers in voldoende mate aanwezig geachte, heldere verstand. De wed­strijdleider is niet beschikbaar voor geschillen en andere proble­men.
Wel houdt hij zich beschikbaar voor het herstellen van fouten in de schema’s en opbouwende kritiek (Tel.: 06 44 650 604). Je kunt me ook E-mailen mail@harriedenkers.nl.

Houd de publicaties maar in de gaten vooralin de eerste paar weken. Dan zijn er vaak nog mutaties.

Met vriendelijke sportieve groeten,
Harrie Denkers