Kort geleden hoorde ik dat Cees Bergman was overleden in Spanje. Dat was schrikken wie had dat gedacht? Niet dat ik dacht dat Cees onsterfelijk zou zijn maar, omdat het één van de sportiefste mensen was die ik kende. De onsterfelijkheid zat hem in mijn ogen in zijn sportieve streven naar gezondheid, fitheid en positief zijn. Dit was, zo vond hij, ook nodig omdat er nog zoveel was te genieten en te doen in dit leven. Cees liep marathons in Brussel, New York, Stockholm, Rotterdam en Amsterdam. Of dit allemaal nog niet genoeg was fietste hij veel, trainde in het fitnesscentrum, stapte vaak op de skies, deed aan paardrijden en zwom s’ avond laat nog menig baantje in het zwembad. Recentelijk was Cees nog begonnen aan nieuwe sportieve uitdaging namelijk golfen.

Cees hield er ook al jaren een dubbelleven op na waar menigeen jaloers op was. Gedurende het voorjaar en de zomer leefde, woonde en sportte Cees in Nieuw-Vennep maar zo rond de herfst begon het te kriebelen en vertrok hij al snel naar zijn geliefde Spanje. Zijn autootje werd snel volgeladen met alle benodigde sport attributen zoals golfset, fietsen, zwemkleding, paardrijd spullen, tennisrackets enz enz. Hij huurde daar altijd het hetzelfde appartement en voelde zich daar ook de koning te rijk tussen alle daar ook aanwezige kennissen en vrienden.

Cees was een van de leden van het eerste uur bij De Kikkers. Vele feestjes heeft hij meegevierd met zijn, veel te jong gestorven, Annemarie. Cees heeft heel wat uurtjes tennissend op de banen van de Kikkers doorgebracht. Als het kon kwam hij ook regelmatig even een kijkje nemen op het park als het er gezellig was zoals met het Open Toernooi. Je herkende hem de laatste jaren direct aan de fietshelm die hij altijd droeg tijdens het fietsen. Ik heb wel een keer tegen hem gezegd dat hij de enige persoon was die ik kende waaraan je kon zien dat ie met de helm op geboren was. Als reactie kreeg ik dan een volle hartelijke lach en liep hij grinnikend en een beetje hoofdschuddend door naar kennissen die hij had gespot.

Cees heeft ook jaren deel uitgemaakt van de sponsorcommissie. Hij is langere tijd voorzitter van die commissie geweest. Cees heeft in die tijd heel wat geld de tennisvereniging binnen gebracht. Hij was dan ook in zijn element als oud Salesmanager en verkocht hij vol overtuiging en met groot succes de volop aanwezige gezelligheid uit naam van zijn tennisverening.

Cees je was een echt mensen mens en toonde en stelde ook oprecht veel belangstelling in het wel en wee van je medemens. De door jou behaalde 77 levensjaren waren en zijn in mijn ogen en die van de Kikkers ook veel te kort. Een bonus van minimaal 10 extra jaren op basis van al je sportiviteit en positiviteit was zeker op zijn plaats geweest. We zullen je missen en niet vergeten bedankt voor alles. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.

Harrie Denkers (en Marga Vink)
De leden en het bestuur van TC De Kikkers

Op maandag 27 november 2017 is Cees onder begeleiding van zijn kinderen en kleinkinderen aan zijn allerlaatste reis overgebracht naar Westgaarde in Amsterdam alwaar de crematie heeft plaats gevonden.