Kennismakingscursus tennis voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Na het succes van afgelopen jaar biedt TC De Kikkers in samenwerking met Tennisschool TennisNed opnieuw een cursus Tenniskids Blauw aan voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Bij Tenniskids Blauw maken kinderen kennis met de basisbeginselen van tennis aan de hand van verschillende oefeningen. De simpele oefeningen zijn er vooral op gericht bewegings-, bal- en racketvaardigheden te ontwikkelen. Er wordt niet van de kinderen verwacht dat ze direct rally’s gaan spelen. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij hun eerste bal- en racketvaardigheden. Plezier en samenspel staan hierbij voorop.

De kinderen krijgen 4 lessen van 45 minuten. Wij bieden de volgende data en tijden aan:

  • maandagen 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni van 15.15 – 16.00 uur
  • woensdagen 10 juni, 17 juni, 24 juni en 1 juli van 14.15-15.00 uur
  • vrijdagen 12 juni, 19 juni, 26 juni en 3 juli van 14.45 – 15.30 uur

Mochten jullie interesse hebben, hoor ik graag op welke dag(en) jullie kind kan deelnemen. De cursus wordt alleen gegeven bij voldoende aanmeldingen. Op basis van alle inschrijvingen kunnen we beslissen op welke dag(en) er voldoende animo is.

De kosten van de 4 lessen zijn € 16,00. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: jeugd@tcdekikkers.nl met als onderwerp “Tenniskids Blauw”.  Bij regen kunnen de lessen helaas niet doorgaan, vanwege COVID-19 mogen we geen gebruik maken van de hal. Tennisrackets voor de lessen zijn beschikbaar bij TC De Kikkers. Kinderen die meedoen met deze kennismakingscursus zijn (nog) geen lid van de vereniging en krijgen daarom geen KNLTB pas. Kinderen die na de 4 lessen enthousiast zijn en graag door willen met tennis, kunnen na de zomer nog een keer meedoen met de cursus. Op het moment dat de kinderen 6 jaar zijn geworden of voldoende vaardigheden hebben om met de kinderen vanaf 6 jaar mee te doen, zijn ze van harte uitgenodigd om lid te worden van de vereniging. Vraag gerust aan de trainers of uw kind al toe is aan de ‘echte’ lessen die horen bij het lidmaatschap.

We verwelkomen uw kind graag (weer) op de mooie tennisbanen van TC De Kikkers. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen via jeugd@tcdekikkers.nl.
Jeugdcommissie en Tennisschool TennisNed