In Memoriam Andries Tammes

andries_kaart_v2Op vrijdag 2 september is Andries overleden op de leeftijd van 79 jaar. Andries heeft samen met zijn vrouw Ger 15 jaar de ledenadministratie van onze tennisclub verzorgd. Dit laatste terwijl hij zelf nooit getennist heeft. De enige binding met onze club was het lidmaatschap van zijn dochter en kleindochter. Dat was voldoende voor hem om zijn steentje bij te willen dragen aan onze club. Een lovenswaardige instelling vooral wetende hoe moeilijk het altijd is om een wel tennissende vrijwilliger voor bepaalde functies te vinden. Ruim 15 jaar was Andries samen met Ger het gezicht van de ledenadministratie. Het bestuur had er geen omkijken naar alles liep altijd op rolletjes.

Nog niet zo lang geleden gaf Andries aan dat hij zijn functie als ledenadministrateur wilde beëindigen. Het was wel mooi geweest zo en hij kon c.q. wilde samen met Ger die nieuwe vrije tijd anders gaan besteden (golf, vakanties, de familie enz enz).

Ik heb Andries (en Ger) leren kennen omdat de ledenadministratie door de KNLTB steeds verder geautomatiseerd werd. Telkens als er een technisch probleempje was kon Andries een beroep op mij doen en dan hielp ik Andries graag. Soms kon het telefonisch maar vaak was er toch een altijd heel gezellig huisbezoekje voor nodig. Nog voordat Andries het probleem goed had uitgelegd had Ger altijd al een lekker kopje koffie met een een heerlijk (luxe) koekje gebracht. Als ik het probleem oploste zat Andries altijd heel geïnteresseerd te luisteren naar de uitleg die ik dan gaf over de oorzaak- en de oplossing van het probleem.

Andries was een man die als belangrijk levensmotto had van “Een man een man een woord een woord”. Als je je niet aan je afspraak hield liet hij dat ook altijd weten. Meestal heel subtiel maar als het nodig was ook wel eens wat minder subtiel want een afspraak was een afspraak. Ik weet nog dat Andries op een keer een beroep op mij had gedaan en dat ik had gezegd langs te zullen komen. Dat was ik echter vergeten. Het resultaat was dat ik een mailtje van Andries ontving met alleen maar een fotootje van een Vergeetmenietje. Hoe subtiel kun je zijn. Ik heb er smakelijk om zitten lachen. Tijdens de bezoekjes was Andries ook altijd geïnteresseerd in het wel en wee van de tennisclub en ook in die van mij.

Ik ben heel blij dat ik Andries (en Ger) heb leren kennen. Hij is en was een bewonderenswaardige persoonlijkheid met een groot hart en een heel hoog rechtvaardigheidsgevoel. Andries, ze kunnen heel blij zijn met jouw komst in de hemel. Ik denk wel, als ik er zelf ooit kom, ik wel navraag ga doen of de komst van jou op zo’n oneerlijke wijze georganiseerd had moeten worden en waarom het jou/jullie niet gegund was om wat langer te kunnen genieten van je nieuwe vrije tijd.

vergeetmenietjeGrote bewondering heb ik voor de wijze waarop jij je loodzware lot hebt gedragen toen jij/jullie hoorden wat er met jou aan de hand was. Dit terwijl deze ziekte toch een schoolvoorbeeld was van oneerlijkheid en totaal niet gebaseerd op welke met jou gemaakte afspraak dan ook.

Andries de tennisclub en ik zullen je nooit vergeten. Het vergeetmenietje is daar voor mij het symbool voor. Wij wensen Ger en de familie heel veel kracht en sterkte met dit grote verlies.

Mede namens het bestuur,
Harrie Denkers

[ Klik hier voor de rouwkaart ]

Winter (buiten) lidmaatschap

najaarstennisVoor de tennisliefhebbers (leden en niet-leden van TC de Kikkers) die vanaf oktober niet willen afkicken hebben wij een hele mooie aanbieding:

Een winterabonnement voor slechts € 50,-  Met dit abonnement kunt u de hele winter van 1 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017 van ’s morgens 9.00 tot ’s avonds 23.00 uur, 7 dagen per week buiten tennissen op onze 5 all-weatherbanen (afhangsysteem).
Op de banen worden ook de najaarscompetitie gespeeld en de wintertrainingen van TennisNed gegeven. Er zijn maximaal 250 winterabonnementen beschikbaar. Maak gebruik van deze mooie aanbieding en schrijf je snel in want:

VOL = VOL!

Inschrijven doe je via de website van de Stichting Indoortennis De Kikkers. Klik hier!
Bij aanmelden is het invoeren van een KNLTB-nummer verplicht. Het winterabonnement kan alleen via een automatische incasso worden voldaan.

LET OP.

Op veler verzoek hebben we de procedure voor dat winterlidmaatschap aangepast: in plaats van jezelf aan te melden, hoef je je alleen af te melden als je geen winterlid meer wilt zijn.

DUS:

  • Wil je komende winter weer winterlid zijn, net als vorig jaar, dan hoef je NIETS te doen.
  • Wil je komende winter géén winterlid meer zijn, stuur dan een antwoord op deze mail met de tekst “ik hoef geen winterlid meer te zijn” (of iets dergelijks). Reageer svp voor half september, want dan weten we hoeveel ruimte er ontstaat voor nieuwe winterleden.

 

Inschrijving wintercompetitie geopend

wintertennisWintercompetitie 2016-2017 inschrijving geopend.

Tot 20 september kunnen jullie je weer inschrijven voor de wintercompetitie. Die wordt gehouden van oktober tot april. Je speelt (max 2 onderdelen) en wordt per onderdeel ingedeeld in een poule van 8 koppels en speelt dus 7 keer verdeeld over de winter. De kosten bedragen 46,50 per persoon per onderdeel.

[ Klik hier voor meer informatie ] en [ klik hier om je in te schrijven ]

Ladysday

ladiesdayLadiesday 9 september 2016 vanaf 10.00 uur
The one and only super dag voor de dames.
We gaan terug naar de 80ties dus kom bijvoorbeeld als Madonna, Dolly Dot, discobal of in je petticoat, alles mag, hoe gekker hoe beter, leef je uit.

De kosten bedragen 20 euro p.p. en dat is inclusief lunch.

Bij regen gaan we in de hal dus het gaat altijd door.
Wij hebben er zin in jullie ook?

Groetjes,
Brenda, Emily, Judith en Natascha.
Inschrijven met behulp van het ischrijfformulier aan de bar in het clubhuis en na invullen ook daar inleveren onder betaling van de 20 euro.

Afkikkers Toernooi

poster-afkikkers-kl

Klik op de poster voor een grotere weergave!
[ Inschrijfformulier Afkikkers Toernooi 2016 ]

CNB clubkampioenschappen jeugd

sowieso-logocnb-logo

In de week van 28 augustus t/m 3 september worden weer de Sowieso / CNB Clubkampioenschappen gespeeld. We spelen in poultjes dus je speelt altijd meerdere wedstrijden en je kunt meedoen in de volgende onderdelen;

Jongens JE t/m 8 jaar JE t/m 10 jaar JE t/m 12 jaar JE t/m 14 jaar JE t/m 17 jaar
JD t/m 8 jaar JD t/m 10 jaar JD t/m 12 jaar JD t/m 14 jaar JD t/m 17 jaar
Meisjes ME t/m 8 jaar ME t/m 10 jaar ME t/m 12 jaar ME t/m 14 jaar ME t/m 17 jaar
MD t/m 8 jaar MD t/m 10 jaar MD t/m 12 jaar MD t/m 14 jaar MD t/m 17 jaar
Gemengd GD t/m 8 jaar GD t/m 10 jaar GD t/m 12 jaar GD t/m 14 jaar GD t/m 17 jaar

De kosten zijn € 6,- per persoon per onderdeel.
Schrijf je voor 26 augustus in via de evenementen kalender op www.tcdekikkers.nl of via deze link:

http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=05C00DAE-2C74-4CC1-AE03-331333BB3DDB

Sportieve Groet
De Jeugd Commissie

[show-logos orderby=’none’ category=’0′ activeurl=’new_nofollow’ style=’normal’ interface=’hcarousel’ tooltip=’false’ description=’false’ limit=’0′ filter=’false’ carousel=’ticker,4000,true,false,70000,25,true,false,false,1,0,4′]

Winterbaan verhuur contract en losse banen Er zijn nog banen beschikbaar. Voor een overzicht van vrije banen zie schema onderaan de tekst (aan dit overzicht kunnen geen rechten verleend worden). Elke week op een vast tijdstip tennissen in de tennishal bij TC de Kikkers? Dat kan! Een losse binnenbaan huren bij TC de Kikkers? Dat kan…

Lees verder!

20e Kikkers Open nieuws

20e Masters Kikkers Open 2016 en KOVT 2016

Wat gaat de tijd soms toch snel. Aankomende zomer is het alweer de twintigste editie van het Kikkers Open (Veteranen) Toernooi. Kom jij dit feestje samen met ons vieren? Net als alle andere jaren zullen we weer met zijn allen een dansje en een drankje wagen tijdens de feestavond op vrijdag.

Lees verder!

Nieuwsbrieven nieuws

Nieuw nieuwsbrieven systeem actief op website.
Regelmatig, als dat nodig is, ontvangen de abonnees een nieuwsbrief van de Tennisclub.

Lees verder!

Evenementen kalender 2016

De nieuwste (per 13-6-2016) evenementen kalender voor het seizoen 2016 is uit. Als je op de afbeelding bij lees verder klikt krijg je een grotere versie te zien. Neem de voor jou belangrijke evenementen op in je agenda en zorg dat je op tijd inschrijft.

Lees verder!